top of page

Barkod Etiket Çeşitleri Nelerdir?

Barkod etiketleri, plastik ve kağıt bazlı etiketler olarak ikiye ayrılmaktadır. Ayrıca, kullanılan baskı yöntemi açısından da, ribonsuz baskı yapılmakta olan etiketler ve ribonlu baskı yapılmakta olan etiketler olarak da sınıflara ayrılmaktadır. Kağıt bazlı barkod etiketleri arasında, termal lamine sisteminin uygulandığı eco termal etiketler, en ekonomik ve sık kullanılan tip olan kuşe etiketler, mat görünüme sahip olan vellum etiketler, en sık kullanılan ve en fazla karşılaşılan etiket tipleridir.




Barkod Etiketlerinin Raf Ömürleri Ne Kadardır?


Barkod etiketlerinin kullanım yani raf ömürleri, dış etkenler ile doğru orantı içerisinde bulunmaktadır. Güneş ve ışık ile su ve nemin temas etme durumunda, ömür kısalmakta ve kullanım süreleri azalmaktadır. Özellik ile kağıt bazlı barkod etiketler bahse konu etkiler ile karşılaştığında, kararmalar meydana getirmekte ve üzerlerinde bulunan baskılar zaman içerisinde silinerek yok olmaktadır.



  • Barkod Etiketleri Kullanım Alanları

Barkod etiketleri, hizmet sektöründe hızlı tüketim yaşanan tüm alanlarda kullanılmaktadır. Sağlık sektörü, gıda sektörü, elektronik sektörü ve lojistik sektörü, etiketlerin en fazla kullanıldığı alanlar içerisinde bulunmaktadır.





15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page