top of page

Opak Polipropilen (PP) Etiket


Opak Polipropilen (Opak PP) sert yapıdan oluşan bir etiket hammaddesidir. Plastik bazlı etiketler grubundandır ve suda, nem, ısı gibi dış ortamlarda maruz kalabileceği etkenlerde bozulma özelliği göstermez. Isıya ve ışığa dayanıklı olan Opak Polipropilen, esnemez ve zorlanmadığı müddetçe kolay kolay yırtılmaz. Sahip olduğu bu özelliklerden dolayı diğer plastik bazlı etiketler gibi dış ortamlarda kullanıma uygun olan etiket çeşitlerinden biridir.


Opak Polipropilen etiketlere termal trasfer yöntemi ile baskı alınmaktadır. Bu etiket çeşidi için plastik bazlı etiketlerde baskı alınmasını sağlayan resin ribon ile baskı almanız gerekmetedir. Wax ribon, kağıt bazlı etiketlerde kullanılmaktadır. Plastik bazlı etiketlere hiçbir şekilde wax ribon ile baskı alınmamaktadır. Wax resin ribon ile plastik bazlı etiketlere baskı alınmasa bile en ufak bir sürtünme ya da tırnağınızın değmesi ile aldığınız baskının silinmesine sebep olacaktır. Bu sebepten dolayı da resin ribon en uygun ve uzun ömürlü baskıyı almanızı sağlar. Resin ribbonlarla baskı alınan opak pp etiketler, baskı maliyetleri açısından kuşe, wellum gibi kağıt bazlı etiketlerden 3 kat baskı maliyetine sahiptirler fakat etiketin ömrü de kullanım şartlarını sağladığınız takdirde kağıt bazlı etiketlere göre en az 3 kat artmaktadır.





Opak PP etiket çeşidi çok aydınlık ortamlarda çok fazla tercih edilmemelidir. Bunun sebebi de yüzeyinin parlak olmasından kaynaklanmaktadır. Çok aydınlık ortamlarda parlama yaparak barkod okuyucuların üzerindeki baskıyı yansıma sebebiyle okunmamasına sebep olabilirler. Böyle bir ortama sahipseniz Mat PP etiket kullanmanız sizin için daha uygundur. Ya da firmamızı arayarak sahip olduğunuz ortam şartlarını belirterek etiket tavsiyesi istemeniz daha uygun olacaktır.


Kullanım Alanları:


Opak Polipropilen, genel olarak kozmetik ve kimya sektörlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page